Ova Xiaomijeva serija trebala bi prva dobiti HyperOS 1.0 u Evropi!

HyperOS predstavljen je prošlog mjeseca zajedno sa Xiaomi 14 serijom. Nova verzija Xiaomijeva korisničkog interfejsa stići će i na globalne verzije Xiaomijevih uređaja, a sada saznajemo koji bi globalni modeli prvi mogli dobiti ovu nadogradnju.

MIUI je nakon 13 godina zamijenjen HyperOS-om i nadamo se da će novi korisnički interfejs biti bolji od starog. Početkom ovog mjeseca prenijeli smo informaciju kojih 9 globalnih Xiaomi uređaja će u prvom valu dobiti HyperOS 1.0 nadogradnju, a čini se da bi prvi u prvom valu mogli biti modeli iz Xiaomi 13T serije.

Prema najnovijim informacijama koje stižu iz Kine, primijećena je posljednja testna verzija HyperOS-a 1.0 s brojem OS1.0.1.0.UMFEUXM kod Xiaomi 13T telefona. Ako sve prođe bez problema, Xiaomi 13T za nekoliko sedmica bi trebao dobiti stabilnu HyperOS 1.0 nadogradnju, zasnovanu na Androidu 14.

Xiaomi je na predstavljanju novog korisničkog interfejsa naveo da će on globalno početi stizati sljedeće godine, pa je moguće da “nekoliko sedmica” za Xiaomi 13T znači otprilike da će telefon nadogradnju dobiti početkom sljedeće godine. Isto se očekuje za Xiaomi 13T Pro. Nadogradnja će najprije stići na evropske modele Xiaomi 13T serije.

Uz dva modela iz Xiaomi 13T serije, nadogradnju će u prvom valu dobiti i sljedeći globalni Xiaomi uređaji:

  • Xiaomi 13 Ultra
  • Xiaomi 13 Pro
  • Xiaomi 13
  • Xiaomi 12T Pro
  • Xiaomi 12T
  • Xiaomi 11T
  • Xiaomi Pad 6.

HyperOS odlikuje, između ostalog, više mogućnosti prilagođavanja zaključanog ekrana s novim predlošcima, fontovima i widgetima. HyperOS nudi transparentna i kontrolisana dopuštenja na mreži, osiguravajući potpunu vidljivost svake veze i da se veličina firmvera HyperOS-a može promijeniti kako bi odgovarala različitim hardverskim potrebama.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx