Otvaranje Olimpijskih igara bit će emitovano i uz pomoć Galaxy S24 Ultra

Samsung već dugo godina sarađuje sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK), a tako je i za ove Olimpijske igre koje će biti održane u Parizu. U saradnji s MOK-om i Olympic Broadcasting Services (OBS) Samsung će postaviti preko 200 primjeraka Galaxy S24 Ultra telefona na čamce koji će prenositi ceremoniju otvaranja Igara.

Ove će godine po prvi put ceremonija otvaranja Olimpijskih igara biti održana van stadiona jer će sportisti paradirati na plutajućim platformama i čamcima na Seni.

Taj performans emitovat će se i putem snimaka sa Galaxy S24 Ultra telefona, koji će biti emitovani putem privatne 5G mreže. Emitovanje će se odvijati u saradnji s kompanijom Orange, koja postavlja više od deset 5G antena duž rijeke. Tu će biti i relejni čamci koji će zapravo služiti kao antene tokom parade.

Ista tehnologija bit će primijenjena i na jedriličarskim takmičenjima u Marseilleu, mediteranskom gradu 650 km južno od Pariza.

Iz korejske kompanije su naveli da je ovo još jedan korak dalje u njenom trodecenijskom učešću na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama.

Inače, Samsung svake igre tradicionalno dijeli obično svoj najbolji telefon svim sportistima. Od Nagana, u kojem su održane Zimske olimpijske igre 1998. godine, a nakon toga i Paraolimpijske igre, Samsung je do sada sportistima podijelio preko 120.000 telefona.

Bit će zanimljivo vidjeti koji će uređaj Samsung ove godine darovati sportistima, a nagađa se da bi to upravo mogao biti Samsung Galaxy S24 Ultra. Međutim, postoji opcija da to bude jedan od sklopivih telefona koji će predstavljeni sljedećeg mjeseca, ali za to su šanse znatno manje, pa će sportisti vjerovatno dobiti Galaxy S24 Ultra u specijalnom izdanju.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx