Otriven Apple-ov patent za iPhone koji sam rješava svoje “probleme”

Iako smo već imali priliku vidjeti telefone koji imaju nekakva samo-zacjeljujuća svojstva kao npr. LG-ov G Flex ovaj patent je malo drugačiji. Kod LG-a se radilo o materijalu koji sam “briše” manje ogrebotine, a ovdje će dosta toga ovisiti i o softveru. Ovaj patent je prijavljen 2014. godine, a iz prijave su jasno vidljiva dva scenarija.

Prvi scenarij je kada voda uđe u zvučnik. U takvom slučaju telefon bi pametno koristio svaku priliku gdje ima glasan okolni zvuk te ispuštao zvuk na maksimalnoj glasnoći da “izbaci” vodu iz zvučnika.

Telefon u glasnoj okolini

Drugi scenarij odnosi se na mrtve piksele tj. na njihovo detektiranje i popravljanje. Ovo u pravilu zahtjeva jako duge dijagnostičke testove pa bi uređaj to sam obavljao preko noći dok vlasnik spava. Navodno bi se na sličan način radili i dijagnostički testovi za kameru i povezivost na mreže ali nije objašnjeno kako bi to funkcioniralo.

DIjagnostika telefona za vrijeme spavanja

Pozdravljamo svaki oblik ovakvih automatiziranih procesa. Ne samo da bi prosječnom kupcu stvarali manje glavobolja nego bi i Apple-u donijeli uštede zbog manjeg broja uređaja primljenih na servis. Naravno, ovo može popraviti samo sitnije probleme i nije zagarantirano da će raditi u svim slučajevima. Možda najvažnije za reći je da je ovo ipak samo patent te da se može dogoditi da ovo nikada ne ugledamo na nekom iPhone-u.

Apple-files-a-patent-for-self-healing-tools-that-would-be-used-on-a-future-iPhone-model (1)

Izvor 1, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx