Otkrivena Samsungova patentna prijava za 3D touch. Hoćemo li ga vidjeti u Galaxy S7?

Iako nije bio prvi sa tom tehnologijom Apple je na velika vrata unio 3D touch u svijet pametnih telefona i stavio tu tehnologiju pod svjetla reflektora. To naravno ne znači da su drugi proizvođači odmarali dok je Apple istraživao,stoga nije nimalo začuđujuće da je jučer Korejski ured za intelektualno vlasništvo javno objavio i Samsungov patent za tu tehnologiju.

3D touch samsung

Iz ilustracije je vidljivo da se jačina pritiska mjeri odgovarajućom volažom. Također je prikazana i praktična primjena tj. laganim dodirom dobivamo malo slovo “a”, a jačim pritiskom veliko “A”. Osim toga Samsung misli da je dobra ideja da tipka za razmak funkcionira kao TAB tipka kada je pritisnemo jače, a tipka “C” za kopiranje.

Ono najvažnije ne znamo, a to je da li je ovo ostalo na patentnoj prijavi ili se tehnologija već razvija. Moramo priznati da bi nas itekako iznenadilo da ne ugledamo nekakav oblik 3D touch-a na sljedećem Samsungovom flagship telefonu tj. Galaxyu S7 jer ako smo nešto o Samsungu do sada naučili onda je to definitivno da će ugurati sve što postoji na svoje uređaje. Hoće li na S7 biti njihova vlastita interpretacija 3D touch-a ili će se pak odlučiti za gotova riješenja kao Synapticsov Force Touch ostaje za vidjeti.

Izvor 1(PDF), Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx