Otklonjena dilema: Napuštaju li Oppo i OnePlus evropsko tržište?

Sinoć se pojavila informacija da kompanija Oppo navodno napušta nekoliko ključnih evropskih tržišta. Međutim, iz kineske kompanije izdali su saopštenje povodom ovih glasina.

U poprilično iznenađujućoj informaciji koja je osvanula sinoć, navedeno je da Oppo navodno napušta ključne evropske zemlje uključujući Veliku Britaniju, Njemačku, Holandiju i Francusku. Vijest je osvanula na kineskom portalu 36 Krypton, a poznati leakeri SnoopyTech i Max Jambor naveli su da će se i OnePlus pridružiti svojoj matičnoj kompaniji.

Razlozi za navodno napuštanje evropskog tržišta odnose se na slučajeve kršenja patenata u sporovima sa Nokijom.

Međutim, OnePlus je odmah izdao službeno saopštenje u kojem je demantovao ove navode, a sada stiže i službeno saopštenje iz Oppo-a.

Globalni PR menadžer kompanije OnePlus, James Patterson, naveo je da „OnePlus neće napustiti Evropu, uključujući Veliku Britaniju, te da kompanija održava stabilno poslovanje na lokalnim tržištima. OnePlus će nastaviti ulagati u Evropu i pružiti inovativne proizvode svojim korisnicima.“

Portparol kompanije Oppo je putem e-maila naveo da kompanija ima velike planove za 2023. godinu i da je posvećena evropskom tržištu.

„Imali smo sjajan početak 2023. godine sa uspješnim predstavljanjem nekoliko proizvoda u Evropi i imamo nadolazeću seriju proizvoda za ostatak godine. Kao i uvijek, Oppo će nastaviti da pruža inovativne proizvode i najbolju uslugu za korisnike“, rekao je portparol Oppo kompanije.

Ipak, ovakva izjava ne odnosi se na dugoročno poslovanje kompanije u Evropi, već iz Oppo-a navode samo planove do kraja ove godine. U svakom slučaju, više detalja o tome trebali bismo znati u narednim danima i sedmicama.

Šta vi mislite kakva je budućnost ovih kompanija u Evropi?

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx