Osvanuli detalji o Pixel 9 Pro XL telefonu

Google će najesen ove godine predstaviti novu Pixel seriju pametnih telefona. Bit će to Pixel 9 serija, a ona bi trebala uključivati tri člana – Pixel 9, Pixel 9 Pro i Pixel 9 Pro XL. Sada stižu nove informacije o ovom posljednjem.

Iako Google još nije potvrdio naziv Pixel 9 Pro XL telefona, to sada saznajemo i na osnovu podataka sa Geekbencha, na kojem je naveden upravo ovaj naziv.

Kako god, tu se telefon pojavio sa Androidom 14 i novim Tensor G4 čipom, koji ima glavnu jezgru od 3,10 GHz, 3 jezgre na taktu od 2,6 GHz i četiri jezgre na taktu od 1,95 GHz. Ovdje je telefon stigao sa 16 GB radne memorije (RAM-a), što će vjerovatno biti najjača verzija po pitanju RAM-a.

Ranije smo saznali da će ovaj pametni telefon stići sa ekranom od 6,73”, dok će na poleđini Pixel 9 Pro XL imati tri kamere od 50 MP. Radit će se o glavnoj širokoj, ultraširokoj i periskopskoj kameri sa 5x optičkim zoomom.

Pixel 9 bit će nasljednik Pixela 8, Pixel 9 Pro XL bit će nasljednik Pixela 8 Pro, dok će Pixel 9 Pro dijeliti gotovo sve specifikacije sa Pixel 9 Pro XL, ali će imati dimenzije slične običnom Pixelu 9. Tako će Pixel 9 imati ekran dijagonale 6,24”, dok će Pixel 9 Pro imati 6,34-inčni ekran. Međutim, u osnovi su Pixel 9 i Pixel 9 Pro identični veličinom, s tim što Pixel 9 ima deblje okvire.

Sva tri telefona imat će nešto drugačiji dizajn modula kamere u odnosu na Pixel 8 seriju.

VIA

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx