Osvanuli detalji o kamerama Xiaomi 15 serije

Već neko vrijeme pojavljuju se informacije o sljedećoj generaciji Xiaomi flagship serije. To će biti Xiaomi 15 serija, a najnovije detalje o njoj prenosi nam leaker Digital Chat Station (DSC).

Detalji se tiču kamera telefona, te tako ovaj leaker navodi da će Xiaomi 15 i Xiaomi 15 Pro stići sa OmniVision glavnom kamerom. Navodno će sve tri kamere imati senzor od 50 MP, što je potvrda ranijih glasina.

DSC dalje navodi da će glavni senzor stići s višeslojnim ALD premazom ultra-niske refleksije za poboljšanje propusnosti svjetlosti, jasnoće slike i teksture.

Nažalost, više detalja o kamerama nije otkriveno u ovom izvještaju DSC-a, ali očekivati je da ćemo u naredno vrijeme saznati mnogo više detalja o kamerama Xiaomi 15 serije.

Ranije je ovaj leaker naveo da bi Xiaomi 15 serija mogla biti skuplja od prethodnice, iako nisu navedene moguće cijene. Podsjećamo da je Xiaomi 14 u Kini stigao s početnom cijenom od 3.999 CNY (550 dolara), dok je Xiaomi 14 Pro koštao 4.999 CNY (690 dolara). Globalno su cijene bile još više: Xiaomi 14 je koštao 999 EUR u početnoj verziji.

Ovaj leaker je također otkrio da bi Xiaomi 15 Pro mogao stići sa 2K zakrivljenim ekranom, a telefon bi mogao imati i LED blic izvan modul kamere.

Gotovo je sigurno da će Xiaomi 15 i Xiaomi 15 Pro biti isporučeni sa Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 čipom, koji bi trebao biti predstavljen najesen ove godine. Nedugo nakon predstavljanja ovog čipa, očekuje se da će Xiaomi u Kini predstaviti Xiaomi 15 seriju.

VIA

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx