[Operateri – SIM Otključavanje] Otključavanje uređaja na Eronet mreži

Operateri – SIM otključavanje je prvotno zamišljen kao jedan veliki članak gdje bi objavili politike SIM oključavanja uređaja svih operatera u našoj regiji. Ono što nismo očekivali je da ćemo prilikom istraživanja naići na dosta prepreka – od vremena potrebnog da dobijemo odgovor, konfliktnih informacija, pa i do samog odbijanja davanja takve informacije. Neki su čak tražili da im upit dostavimo u pisanom obliku klasičnom staromodnom poštom! Nakon toga smo odlučili da objavljujemo članke za svakog operatera posebno jer bi jednostavno trebalo previše vremena dok od svih ne dobijemo zadovoljavajući odgovor.

 Po pitanju operatera u Hrvatskoj sve je jasno. Oni su dužni po zakonu od 01.05.2015. otključati vaš uređaj bez naknade i bilo kada tijekom trajanja ugovora.

Ali dosta priče. Red je da krenemo, a prvi na redu je Eronet iz Bosne i Hercegovine.

Eronet smo kontaktirali e-mailom, kao i na jednom prodajnom mjestu u Mostaru i Grudama. Politika u vezi otključavanja slična je kod dosta operatera u Europi, a ni Eronet tu nije iznimka. Ono najvažnije što trebate znati je:

  • U Eronetu možete otključati / dekodirati (SIM Unlock) vaš uređaj (tablet / mobitel) nakon isteka ugovorne obaveze ili ako prijevremeno raskinete ugovor
  • Otključavanje je besplatno
  • Uređaj ne morate ostavljati na prodajnom mjestu. Dovoljno je da donesete potrebnu dokumentaciju (originalni račun i ugovor)
  • Najčešće je potrebno do 15 dana da primite kod za otključavanje i upute kako otključati uređaj

Ako želite otključati mobitel za vrijeme trajanja ugovora (bez raskidanja) nažalost morati ćete to uraditi u nekom ovlaštenom servisu za vaš uređaj uz određenu naknadu (ili nekim drugim sličnim metodama).

I to je to! Ovo je svakako vrlo dobro pogotovo ako uzmemo u obzir da neki operateri (barem zasada) još nemaju definirane politike oko otključavanja uređaja. Svakako bi bilo dobro da je u cijeloj regiji na snazi onaj zakon kao u Hrvatskoj, ali možda ćemo i to jednog dana dočekati.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx