OpenAI dijeli novčane nagrade svima koji nađu grešku u njihovom ChatGPTu

chatgpt openai nagrada bug

OpenAI, tvrtka koja stoji iza ChatGPT-a, najavila je novi program nagrada za pronađene bugove namijenjen sigurnosnim stručnjacima i etičkim hakerima diljem svijeta. U tu svrhu sklopili su partnerstvo s platformom BugCrowd koja će upravljati postupkom prijave i nagradama za sudionike.

Istraživački laboratorij za umjetnu inteligenciju najavio je različite novčane poticaje koji će se temeljiti na ozbiljnosti i utjecaju prijavljenih bugova, programskih pogrešaka i sigurnosnih nedostataka. Novčane nagrade se kreću od 200 USD za greške niske ozbiljnosti i idu sve do 20.000 USD za najveće najveće pronađene bugove.

“Kako bismo potaknuli testiranje i kao znak naše zahvalnosti, ponudit ćemo novčane nagrade na temelju ozbiljnosti i utjecaja prijavljenih problema. Naše nagrade kreću se od 200 USD za nalaze niske ozbiljnosti do 20.000 USD za iznimna otkrića. Prepoznajemo važnost vašeg doprinosa i bit ćemo zahvalni na vašim naporima,” navodi OpenAI na svojoj službenoj web stranici. 

Prema nekim izvorima , prijave imaju vrijeme obrade od oko tri sata, a oko 75% unosa bude prihvaćeno ili odbijeno unutar tog vremenskog raspona. Popis obuhvaćenih ciljeva koji ispunjavaju uvjete za nagrade uključuje ChatGPT, OpenAI API-je, OpenAI web stranice i još mnogo toga. U vrijeme pisanja ovog članka, 14 bugova koje su prijavili sudionici nagrađeno je novčanom nagradom s prosječnom vrijednošću isplate od 1287 USD.

Za one koji nisu upoznati, tehnološke tvrtke među kojima su i giganti poput Googlea i Facebooka često koriste ovakve programe kako bi potaknule korisnike da prijave nedostatke u svom softveru ili sustavu. Korisnici su nagrađeni za svoja otkrića, a u nekim slučajevima to također pomaže tvrtkama u poboljšanju njihovih proizvoda. 

Open AI radi na svojoj AI tehnologiji više od sedam godina. Međutim, njihov ChatGPT podjednako je dobio i pohvale i kritike. Chatbot je nedavno blokiran u Italiji , a neke glaisne sugeriraju da se očekuje da ga isključi i Njemačka.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx