Odmak od poznatog dizajna G serije – Hoće li ovako izgledati LG G5?

Znamo da je LG najavio event 21.02.2015., znamo da su spremni direktno udariti na Samsung (ako je vjerovati predsjednku njihovog mobilnog odjela) i da će sigurno predstaviti “nešto”. To “nešto” je gotovo sigurno novi flagship tj. LG G5. Ipak, jeste li se koji put zapitali kako toliko malo znamo o njemu? Čini se da LG ovaj put dobro krije informacije (barem bolje od Samsunga) no danas su procurile navodne sheme LG-a G5 koje nam otkrivaju mogući izgled. Što smo naučili?

Do sada smo znali iz glasina da će G5 imati metalno tijelo ali što je osim toga novo? Rekli bismo sve, ali krenimo redom. Već su na prvi pogled jasno vidljive “mekanije” linije u odnosu na dosadašnje telefone iz G serije. Tipke za glasnoću više se ne nalaze na stražnjoj strani nego su se vratile na bokove, ali home tipka ostaje na istom mjestu – samo što ga ovaj put dijeli sa skenerom otiska prsta. U odnosu na G4 je uži i tanji, ali je višlji. Ukupne dimenzije su 149.4 x 73.9 x 8.2 mm dok su kod G4 bile 148.9 x 76.1 x 9.8 mm. Okvir oko zaslona (eng. bezels) djeluje jako tanak, a moguće je da se čak radi o zaslonu koji ide od ruba do ruba. Interesantno je da se dizajn podudara s leakom od prije koji je prikazivao uklonjivu donju stranu.

Shema koja navodno prikazuje nadolazeći LG G5
Shema koja navodno prikazuje nadolazeći LG G5

Specifikacije su i dalje nepoznanica te  možemo sigurno računati jedino na Qualcomm-ov Snapdragon 820 procesor. Navodno će zaslon biti tek malo veće dijagonale (5.6″) u odnosu na G4 i  iste rezolucije kao prije ( 1440 x 2560). Zdravorazumski bi bilo očekivati i 4 GB RAM-a te minimalno 32 GB interne memorije – 16 GB jednostavno više nema smisla u flagship telefonima. Sve ostalo bilo bi neosnovano nagađanje.

Stariji leak koji je pokazivao dizajn sa uklonjivim donjim dijelom.
Stariji leak koji je pokazivao dizajn sa uklonjivim donjim dijelom.

Sve je vjerovatnije da su ove glasine o izgledu doista istinite no za svaki slučaj uzmite ih sa rezervom. Nama se definitivno sviđa ovo što smo do sada vidjeli.

Izvor 1, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx