Odluka je pala – Novi iPhone ima najbolji ekran među telefonima!

Početkom ovog mjeseca kompanija Apple predstavila je svoju iPhone 14 seriju. Ona uključuje četiri modela. Najjači i najskuplji član ove serije je iPhone 14 Pro Max, koji je stigao kao nasljednik prošlogodišnjeg iPhonea 13 Pro Max. Ovaj telefon sada se našao na vrhu liste telefona s najboljim ekranom.

iPhone 14 Pro Max dobio je DisplayMate-ovu nagradu za najbolji ekran na jednom pametnom telefonu. Ovaj pametni telefon dobio je ukupnu ocjenu A+ na testovima.

Navodi se da iPhone 14 Pro Max posjeduje izvanredan ekran. Otkriveno je da telefon ima maksimalnu svjetlinu od 2300 nita, iako je kompanija iz Cupertina navela da je taj broj 2000 nita. Također, navodi se da je telefon dobio najveću moguću ocjenu kontrasta u ambijentalnom svjetlu. Ostale komponente koje su testirane, a koje su impresivne na ekranu iPhonea 14 Pro Max, uključuju tačnost boje na bijelom, apsolutnu tačnost boje, tačnost kontrasta slike, skalu intenziteta i maksimalnu osvijetljenost.

Ekran iPhonea 14 Pro Max, kao i iPhonea 14 Pro, proizvodi južnokorejska kompanija Samsung. Sasvim je sigurno da Samsung zarađuje veliki novac od Applea za to da američka kompanija posjeduje telefon s najboljim ekranom, a da tu titulu ne nosi Samsungov telefon.

Ipak, iPhone 14 Pro Max i iPhone 14 Pro susreću se s problemima otkako su predstavljeni. Tako su nedavno korisnici izvještavali da imaju probleme s kamerom, a on je bio prisutan kod upotrebe kamere na aplikacijama trećih strana, kao što su TikTok, Instagram, Snapchat itd., dok upotreba zadane Appleove aplikacije za kameru nije imala pomenuti problem. Jučer smo prenijeli izvještaj koji se odnosi na nove probleme koji se odnose na mrežu, punjenje itd.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx