Novo ažuriranje na Windows 11 vraća veoma traženu klasičnu funkciju

Kompanija Microsoft ulaže napore da na Windows 11 Taskbar vrati neke od klasičnih funkcija, što će izazvati veliko zadovoljstvo mnogih korisnika.

Nedavno je Microsoft dodao mogućnost otvaranja Task Menager-a desnim klikom bilo gdje na traci zadataka, a sada stižu informacije da američka kompanija radi na vraćanju još dvije vrlo tražene funkcije na Taskbar: “never combine” i “show app labels.”

Ove će funkcije najviše pozdraviti korisnici koji i dalje preferiraju starije metode za upravljanje pozicijom pokrenutih aplikacija na traci zadataka i mogućnošću da vide nazive pokrenutih aplikacija.

Najnoviji pregledi verzija Windowsa 11 stižu sa ovim funkcijama, ali trebat će neko vrijeme da one stignu kao dio službenog ažuriranja za Windows 11. Očekivati je da se to desi kasnije ove godine.

Microsoft je sa inicijalnom, glavnom nadogradnjom Windowsa 11 iz temelja obnovio traku zadataka, zbog čega su mnoge klasične funkcije bile odsutne u prve dvije verzije Windowsa 11. Međutim, Microsoft je očigledno pazio na povratne informacije korisnika, te odlučio da neke od njih vrati. Iako američka kompanija naravno neće vratiti sve funkcije koje korisnici traže, lijepo je vidjeti da će to makar uraditi sa nekim, najviše traženim.

Video na Twitteru otkriva da Windows 11 Taskbar izgleda identično kao i na prethodnim verzijama Windowsa, gdje je omogućena funkcija “prikaži oznaku aplikacije”.

Inače, nedavno je na Windows 11 stiglo najnovije obavezno ažuriranje, a većina funkcija koja stiže s ovim ažuriranjem je korisna. Sve u svemu, sama Windows 11KB5025239 nadogradnja dolazi sa 25 izmjena i ispravki. Tu je i jedna kontroverzna novina, koja se odnosi na oglase na Start meniju, a radi se o reklamama za Microsoftove usluge.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
pavao

Microsoft je shvatio da su dostigli vrhunac Windowsa sa sedmicom i sad samo miču funkcije jer nemaju što više dodati pa ih vraćaju jer su potrebne ljudima.

1
0
Pogledaj komentare ili komentirajx