Novi iOS će dobiti još jednu značajku s Android uređaja

Apple konačno popušta i prihvaća Rich Communication Services (RCS) na svojim iPhone uređajima . Tehnološki div otkrio je svoje planove za implementaciju komunikacijskog protokola na svoje pametne telefone.

Kao dio svoje uvodne riječi na WWDC 2024, Apple je otkrio da će RCS stići na njegove pametne telefone kao dio iOS-a 18 koji će stići ove jeseni. Iako Apple nije ulazio u detalje tijekom govora, slika pregleda iOS-a 18, kao što je prikazano, otkriva da će RCS podrška biti dodana u sljedećem velikom ažuriranju softvera za iPhone.

Kao što je Apple ranije rekao 9to5Macu , implementacija RCS-a na iPhoneu ne znači da tvrtka “otvara razmjenu poruka drugim platformama.” RCS je standard za slanje poruka koji se koristi za većinu Android uređaja. Međutim, Apple se opirao podršci RCS-a unatoč pritisku kompanija kao što su Google i Samsung.

Appleov prijašnji otpor podršci za RCS također je potaknuo raspravu “Plavi mjehurić protiv zelenog mjehurića”, gdje će dva korisnika iPhonea koji razmjenjuju poruke biti plavi mjehurići, dok će iPhone koji šalje poruku korisniku Androida prikazati zeleni mjehur na iPhoneu, označavajući poruku poslanu korištenjem usluge multimedijskih poruka (MMS)/usluge kratkih poruka (SMS). Mjehurići različitih boja ipak će ostati nepromijenjeni;, kao što je Apple ranije obećao, RCS poruke će ostati zelene, a ne plave.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx