Nove flagship Lumie imaju problem sa lošom kvalitetom korištene plastike?

Koliko dugo su ljubitelji Windows telefona vapili za pravim flagshipom? Dugo, možda i predugo. Nakon cijele plejade telefona nižeg i srednjeg ranga fanovi su napokon došli na svoje sa izlaskom Lumie 950 i Lumie 950 XL koje nude sve najbolje trenutno dostupno na tržištu. Ili možda nisu? Svi ćemo se složiti da su po pitanju hardvera nove Lumie top-klasa ali kada ja izgled u pitanju, a pogotovo odabrani materijali, slobodno možemo reći da izazivaju blago zijevanje.

Prvi problemi sa plastičnim stražnjim poklopcem pojavili su se već kada je The Verge radio recenziju. Riječ je o naslovnoj fotografiji gore na kojoj se jasno vidi savijena plastika kod rupe za USB utor. I dok su mnogi rado upirali prstom u The Verge kako nisu pazili, pa čak i namjerno sabotirali, pojavili su se i prvi problemi kada su korisnici dobili telefon u ruke. Kako telefoni dolaze, tako na forumima iskaču nove teme i komentari vezani za stražnji pokopac i njegovo neželjneno savijanje. Najnoviji primjer je npr. ova tema na redditu gdje jedan korisnik u detalje opisuje problem.

Slika savijenog poklopca kod USB utora (sa gore navedene reddit teme)
Slika savijenog poklopca kod USB utora (sa gore navedene reddit teme)

Osim kod savijene plastike kod USB utora plastika se savija i blizu mjesta gdje je namjenjeno za otvaranje (poslije ne sjedne do kraja). Žalosno je da se to događa na telefonu s cijenom debelo preko 650 EUR.

Kut gdje plastika ne "sjeda" do kraja
Kut gdje plastika ne “sjeda” do kraja

Microsoft tvrdi da su ove Lumie napravljene za fanove. Mislimo da će fanovi drugi put reći: “Hvala, ali ne hvala”. Nismo sigurni koliko je ovaj problem raširen ali sudeći po reakcijama po webu broj nije zanemariv. Ako vam se ovo dogodi svakako odnesite uređaj u najbliži servis.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx