Nova era Windowsa – Pipo U8T je prvi Windows 10 Mobile uređaj koji ne koristi Snapdragon procesor

Čak i oni manje upućeni u svijet mobilnih tehnologija znaju da su svi Windows Phone (tj. danas Windows 10 Mobile) uređaji uvijek i bez iznimke dolazili sa Qualcomm-ovim Snapdragon procesorima. Tako je bilo od začeća Windows Phone-a pa sve do danas. A što se danas dogodilo pitate se? Na CES-u je predstavljen Pipo U8T tablet koji vrti Windows 10 Mobile ali uz pomoć Rockchip RK3288W čipseta. Budući da je riječ o tabletu sa dijagonalom zaslona od 7.85″ riječ je o istim Windowsima koje vrtimo na sveprisutnim Windows pametnim telefonima, a ne o “punokrvnim” Windowsima 10.

pipo_ut8_windows_10_1

Tablet sam po sebi nije pretjerano impresivan, ali svi znamo da to ionako nije glavna vijest ovdje. Činjenica da je jednom drugom proizvođaču mobilnih čipseta pušten ulaz u Windows Mobile svijet daje nadu da će proširiti izbor dostupnih Windows uređaja. To znači više raznovrsnosti pri izboru, ali i mogućnost da ugledamo MediaTek ili druge popularne čipsete na Windows telefonima (i tabletima) jednom u budućnosti.

Vratimo se mi još malo Pipo U8T tabletu. Specifikacije su mu sljedeće:

  • 7.85.” zaslon 1024 x 768 rezolucije
  • Rockchip RK3288W čipset (Cortex A-17 4 x 1.8 GHz)
  • Mali T760 GPU na 600 MHz
  • 1 GB RAM
  • 16 GB interne memorije

Osim gore navedenim može se pohvaliti i jednim HDMI izlazom. Za sada nije jasno podržava li Rockchip-ov čipset Continuum ali vjerujemo da ćemo brzo saznati.  Tablet je WiFi only tj. ne podržava SIM kartice ali se navodno mogu dodati 4G moduli. Neke specifikacije su također još nepoznanica kao npr. kapacitet baterije.

pipo_ut8_windows_10_3

Po pitanju izgleda tablet se nema čime pohvaliti, a čak nam djeluje malo debeljuškast. Zanimljivo je za vidjeti kako izgledaju Windowsi 10 Mobile na tabletu pa svakako bacite pogled na video ispod.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx