Nokia se vraća! CEO potvrdio da planiraju izdavanje novih telefona

Microsoft je prije nešto manje od dvije godine kupio Nokijin mobilni odjel za 7 milijardi dolara. To je uključivalo patente, tvornice i zaposlenike. Svi znamo što se dogodilo s tim pokušajem (Lumia brend će polako izlaziti iz opticaja – barem ove godine) a Microsoft je stvari prebacio na svoj Surface tim. No već brzo nakon akvizicije “stara” Nokia je izdavanjem Nokia N1 tableta htjela dati do znanja da su i dalje prisutni. Još od tada slušamo glasine o potencijalnim novim Nokia telefonima, a danas je na MWC-u CEO kompanije Rajeev Suri još jednom potvrdio da se planiraju vratiti na tžište telefona.

CEO Nokie Rajeev Suri (slika sa prošlogodišnjeg MWC-a)
CEO Nokie Rajeev Suri (slika sa prošlogodišnjeg MWC-a)

Nokia je imala ugovor s Microsoftom koji im zabranjuje izdavanje pametnih telefona do 4. kvartala ove godine, ali to nužno ne znači da će Nokia odmah tada izbaciti prvi telefon. CEO tvrdi da nema žurbe i da nema nekog roka, nego će čekati povoljan trenutak ali nije demantirao da bi to moglo biti krajem ove godine. “Moglo bi se dogoditi u 2016., ali i kasnije” rekao je Rajeev Suri.

Na slici - Nokia N1 tablet
Na slici – Nokia N1 tablet

Podsjetimo Nokia je dizajnirala Nokia N1 tablet a proizvodnju je odradio Foxconn. Nokia više nema svojih “mobilnih” zaposlenika i svojih tvornica pa će ubuduće i dalje tako biti. “Prava” Nokia je i dalje u Microsoftu, ali sačekajmo da vidimo što će se dogoditi pa da vidimo tko je ovdje uistinu “pravi”.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx