Nokia G310 službeno predstavljena za 185 dolara

Kompanija HMD Global predstavila je danas novi pametni telefon u Sjedinjenim Američkim Državama. Predstavljena je Nokia G310 5G, a glavna prodajna tačka ovog telefona je njegovo lako popravljanje koje korisnik sam može vrlo jednostavno uraditi.

Nokia G310 5G spada u kategoriju jeftinih ili tzv. budžetskih pametnih telefona. Zahvaljujući Nokijinom QuickFix programu, korisnici mogu lako zamijeniti oštećene dijelove ovog telefona, kao što su ekran, baterija, priključak za punjenje itd. Ovaj program je plod saradnje kompanija HMD Global i iFixit, kako bi se korisnicima pojednostavilo popravljanje telefona.

Pored toga, telefon odlikuju skromne specifikacije, što je i u skladu sa klasom kojoj pripada.

Tako Nokia G310 5G posjeduje IPS LCD ekran dijagonale 6,6”, HD+ rezolucije. Stopa osvježavanja ekrana je 90 Hz. Na desnom okviru uređaja smješten je skener otiska prsta, a iznad njega i tipka za kontrolu glasnoće.

Na poleđini telefon ima tri kamere, koje su smještene u pravougaoni izrez. Kamere su poredane jedna ispod druge. Glavni senzor je onaj od 50 MP, a pored njega tu su još makro senzor od 2 MP i senzor za dubinu od 2 MP. Naprijed se nalazi prednja kamera sa senzorom od 8 MP. Ona je smještena u kapljici pri vrhu ekrana.

Nokia G310 5G pogonjen je Qualcomm Snapdragon 480+ čipom, koji stiže u kombinaciji sa 4 GB radne memorije (RAM-a) i 128 GB prostora za unutrašnju pohranu. Uređaj se isporučuje sa Androidom 13.

Telefon je opremljen Nokijinom OZO audio tehnologijom, koja će poboljšati kvalitet audio reprodukcije i snimanje zvuka za video zapise.

Nokia G310 5G ima bateriju od 5000 mAh s podrškom za punjenje od 20 W.

Cijena Nokia G310 5G telefona je 185 dolara u SAD-u.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx