Nokia će sljedeći tjedan predstaviti uređaj za virtualnu stvarnost?

Čini se da ću tržište uređaja za virtualnu stvarnost postati bogatije za još jedan uređaj ako je vjerovati ekipi sa Re/Code koja se poziva na neimenovane izvore upoznate sa Nokijinim planovima. Naime, taj izvor tvrdi da će Nokia predstaviti  jedan takav uređaj na planiranom misterioznom eventu koji bi se trebao održati 28.07.2015. u Los Angelesu.

Teaser za Nokijin event u Los Angelesu
Teaser za Nokijin event u Los Angelesu

Detalja o uređaju nema, osim informacije da ga razvija Nokijin “Advanced Technologies” tim koji je ostao u Nokiji nakon Microsoftove kupnje njihovog cijelog odjela za proizvodnju telefona. Ako je sve ovo istina onda će biti zanimljivo vidjeti što nam Nokia može donijeti na ovo, relativno novo, tržište. Konkurencija je jaka – HTC i Valve imaju HTC Vive, Sony radi na Project Morpheus, a Oculus se već sprema naveliko “udariti” sa svojim Oculus Riftom.

Podsjetimo, od kada je Microsoft preuzeo Nokijin odjel za telefone Nokia je na tržište izbacila samo jedan uređaj – Nokia N1 tablet, a sukladno ugovoru sa Microsoftom ne smiju se vraćati na tržište smartphone-a do zadnjeg kvartala 2016. godine. Neki također nagađaju da će Nokia na ovom eventu objaviti i kome su prodali HERE karte, a po svemu sudeći Njemački automobilski proizvođači (BMW, Audi, Daimler) su sretni kupci.

 

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx