Nismo trebali dugo čekati – prvi testovi Snapdragona 808 pokazuju da se ne grije kao 810!

Izlaskom LG G4 pametnog telefona napokon možemo znati kakav je Snapdragon 808. Probleme  sa zagrijavanjem Qualcomm-ove trenutne perjanice svi znamo – zagrijavanje pri opterećenju i agresivno spuštanje frekvencije procesora već u ranoj fazi opterećenja. Mnogi su se pitali hoće li novi Qualcomm-ov Soc imati slične probleme. Pitali su se to i novinari Ars Technice pa su novi Snapdragon podvrgnuli testovima čim su se dočepali LG-ovog novog modela.

Benchmark testovi pokazuju da se 808-ica puno bolje drži pri opterećenju i ne pokazaju nikakav značajan pad u performansama.

Thermal throttling test (test koji mjeri koliko se mijenja frekvencija pri rastu temperature) također pokazuje da je Snapdragon 808 dosta konzervativniji od velikoga brata i ne pokazuje onako brz i dramatičan pad frekvencije.

Bacite pogled na slike za detalje i svakako pročitajte članak na Ars Technici klikom na izvorni link pri dnu, ako vas zanimaju svi detalji.

 

snap 1

 

snap 2

 

Izvor: Ars Technica

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx