Nikad ne reci nikad – Prva Nintendo igra za pametne telefone izlazi krajem godine.

Svi znamo tko je Nintendo. Mnogi od nas su vjerovatno proveli bezbrojne sate pred televizorom igrajući Super Mario, Duck Hunt,  Donkey Kong, Zelda itd. Ono po čemu se Nintendo uvijek izdvajao od ostalih proizvođača je po tome što su mnoge njihove igre dostupne samo na njihovim platformama. Još prije nekoliko godina, kada je postalo jasno da će tržište smartphone igara biti jedno od najprofitabilnijih, mnogi su se pitali postoji li šansa da se i Nintendo priključi. Iako su odlučno odbijali takve tvrdnje prije nekoliko mjesecu su okrenuli ploču i objavili da će u suradnji sa japanskim online gigantom DeNA početi proizvoditi igre i za ove uređaje.

Super-Mario-Galaxy-2

Na nedavnom sastanku sa investitorima Nintendo je otkrio još nekoliko detalja. Trenutni plan je pet igara do 2017. godine, s tim da prva izlazi već krajem ove godine. Na upite zašto samo samo pet, trenutni CEO kompanije Satoru Iwata je odgovorio: “Možda mislite da je to mali broj, ali ako uzmete u obzir da od svakog naslova planiramo napraviti hit i da ćemo pružati podršku za te igre dugo nakon njihovog izlaska, onda se pet ne čini kao mali broj”. Također je naglasio da neće raditi portove trenutnih igara već da će raditi isključivo na originalnim igrama prilagođenim smartphone iskustvu, te da se nadaju kao će te igre potaknuti korisnike na kupnju neke od njihovih konzola.

U tome pogledu potpuno se slažemo sa gosp. Iwatom – kvaliteta iznad kvantitete. Nintendo je uvijek bio poznat po zaraznim igrama, vjerujemo da ni ovaj put neće biti iznimka.

Nije poznato koje igre nas očekuju, niti na kojim platformama, ali sigurno ćemo ubrzo saznati.

 

Izvor: Nintendo preko TheVerge

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx