Nevjerovatno je lako provaliti u vaš telefon ako imate HTC One M9 i koristite ključanje uzorkom (pattern lock)

Dok svi razmišljamo o zaštiti podataka i privatnosti na nekom globalnom ili državnom nivou često zaboravimo na vlastite uređaje i njihove potencijalne slabosti. Takav je ovaj novootkriveni slučaj vezan HTC One M9 i njegovo ključanje uzorkom koje sigurno mnogi koriste, a nevjerovatno ga je lako zaobići. Kako pitate se? Vjerovali ili ne dovoljno je:

  • Upaliti ili ugasiti wifi (svejedno je) dok se nalazite na zaključanom ekranu koristeći prečace u notifikacijskom centru
  • To je to

Zapravo je začuđujuće koliko je lagano. Iz nekog razloga mjenjanje stanja WiFi veze utječe na preskakanje uzorka i možete jednostavno nastaviti koristiti telefon kao da se ništa nije dogodilo. Budući da je ovo tek danas objavljeno HTC nije komentirao situaciju niti kada možemo očekivati nadogradnju koja će ovo popraviti. Čim čujemo nešto svakako ćemo vas obavijestiti. Ako ste vlasnik One M9 svakako vidite imate li i vi ovaj bug, jer je možda ograničen samo na ROM-ove iz neke specifične države.

Evo i video koji prikazuje “otključavanje”:

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx