Ne možete imati loše mišljenje o Appleu! Pet zvjezdica za njihovu “lošu” aplikaciju….

Apple je kompanija koja voli imati kontrolu nad svime. Što korisnici imaju manje kontrole, to bolje i za kompaniju i za korisnike – iz Apple-ove perspektive. Doduše, s obzirom na veliki broj sretnih vlasnika Apple proizvoda, možemo slobodno reći da se velika većina korisnika slaže. No.. što ako se netko ne slaže? Kao što je npr. bio slučaj s Apple Podcasts aplikacijom koja je imala prosječnu ocjenu od 1.8 (od 5) na AppStoreu. Apple i za to ima rješenje.

Naime brojni korisnici su primijetili da je prosječna ocjena te aplikacije skočila sa 1.8 na 4.6 i onda eventualno do 4.9! Još malo i bit će savršena! Samo, ništa se kod aplikacije nije promijenilo, a ako pogledate recenzije sve će vam biti jasno (slika ispod).

Da, dobro vidite. To su ocjene za pojedinačne podcaste (koji nemaju nikakve veze s Appleom), a ne za Apple Podcasts aplikaciju. Treba naglasiti da se ovaj nagli porast pozitivnih recenzija događa već preko tri mjeseca. Sada je već došlo do toga da je svih pet zvjezdica u ocjeni aplikacije potpuno popunjeno što čini Apple Podcast “aplikacijom s pet zvjezdica”.

Neki ovo pravdaju kao greškom, ali činjenica je da se ovaj porast ocjene događa već preko tri mjeseca i Apple ne radi ništa po tom pitanju – iako su gotovo sigurno upozoreni na to. Možda ipak nije greška? Apple je poznat po tome što agresivno štiti svoj brend, a jedna ovako loše ocijenjena aplikacija sigurno ne pomaže u pozitivnoj percepciji.

Kako god okrenemo ovo je cenzura koja traje već preko tri mjeseca, a sve u svrhu…. tko zna čega. Nije bitno je li u pitanju Apple, Google, Microsoft ili bilo koja druga velika korporacija. Dopustimo li da ovakve stvari prolaze, bez da ih barem istaknemo, još malo i živjet ćemo u svijetu gdje će sve uvijek biti savršeno i nasmiješeno – uz obavezni korporativni logo.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx