Ne bude li profita u 2016. godini Sony bi mogao odustati od prodaje telefona

Sony je jedna od onih kompanija kojima jednostavno ne ide što god probali. Njihove high-end Xperie imaju sve što bi jedan Android korisnik trebao tražiti od telefona ali opet nam svima nekako “izmaknu” kada razmišljamo o novim telefonima. Imaju li loš hardver? Daleko od toga. Loš dizajn? Još dalje! Što je onda problem? Marketing?

Što god da bio problem CEO Sony-a, Kazuo Hirai,  je u malo “maglovitim” terminima dao naslutiti što čeka Sony-ev mobilni odjel ako u sljedećoj godini ne ostvare profit, ili barem ne završe u gubicima. Kazuo Hirai je naglasio da kompanija već razmišlja o “alternativnim opcijama” ukoliko stvari ne budu išle po planu. Znače li te alternativne opcije gašenje mobilnog odjela ili možda opet spajanje sa nekim drugim proizvođačem (sjetimo se Sony Ericssona) teško je znati, a ni u samoj kompaniji vjerojatno još ne znaju.

HiraiKaz
Sony CEO – Kazuo Hirai

Malo je utješno što je na kraju intervjua izjavio: ” Restruktuiranje mobilnog odjela ide po planu, i ciljamo da ga pretvorimo u profitabilan biznis u sljedećoj fiskalnoj godini. Trenutno nemamo nikakvih planova da se povučemo sa mobilnog tržišta”. Ipak, to bi mogao samo biti klasični optimistični govor koji daje svima do znanja da se Sony ne predaje tako lako. Sama činjenica da razmišljaju o “alternativnim opcijama” ne zvuči nimalo dobro, pogotovo dioničarima i istinskim fanovima Sony telefona.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx