Napokon – Android igre već dostupne na Windowsu! Ali postoji kvaka…

Još početkom prošle godine Microsoft je počeo s testiranjem Android aplikacija za Windows 11, a krajem 2021. godine Google je najavio da će ove godine donijeti Android igre na Windows računala. Danas je Google počeo s ispunjavanjem tog obećanja, jer je počeo s testiranjem Android igara na Windows računalima.

Krajem prošle godine iz Google-a su naveli da će sljedeće godine omogućiti igranje svih igara iz Google Play Storea na stolnim i prijenosnim računalima, odnosno svim onim uređajima koji rade na Windows 10 i novijoj platformi. Tada je navedeno da će to biti izvorna Windows aplikacija koju distribuira Google, a koja će podržavati Windows 10 i novije verzije, ali da se neće oslanjati na neku posebnu integraciju sa Windowsom. Prvi korak ka implementiranju ove mogućnosti je učinjen.

Google je danas konačno počeo s testiranjem Android igara na Windows računalima, a prva beta verzija je tu. Istina, na odabranim tržištima i odabrane igre. Tako su trenutno za testiranje dostupne sljedeće igre: Homescapes, Asphalt 9 i Gardenscapes. Testiranje je dostupno u tri azijske zemlje: Hong Kong, Tajvan i Južna Koreja. U ove tri zemlje dostupan je i znatan broj lokalnih igara za testiranje.

Kada je riječ o preduslovima za igranje Android igara na Windowsu, potrebno je da oni koji žele koristiti ovu mogućnost imaju Windows 10 (v2004) ili Windows 11, osmojezgreni CPU, poprilično jak GPU, najmanje 8 GB RAM-a (radne memorije) i najmanje 20 GB SSD memorije.

Aplikacija omogućava i prebacivanje igranja igara između više uređaja, odnosno, igrači će npr. moći nastaviti igru na računaru, nakon što su je prethodni igrali na telefonu i sl.

Očekuje se da će uskoro beta verzija stići i na druga tržišta s još više igara.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx