Nakon vlasnika BMW-a, probleme sa iPhoneom imaju i vlasnici GM-a

Vlasnici BMW, koji su ujedno i vlasnici iPhonea, prije nekog vremena susreli su se sa problemom bežičnog punjenja svog iPhonea. Kompanija je nedavno objavila iOS 17.1 nadogradnju, koja je trebala riješiti ovaj problem. Iako se vlasnici BMW-a nisu oglasili povodom toga, što vjerovatno znači da je problem ispravljen, sličan problem nakon iOS 17.1 nadogradnje pojavio se vlasnicima vozila General Motorsa.

Krajem prošlog mjeseca, Apple je počeo s nadogradnjom podržanih iPhone uređaja na iOS 17.1. Nadogradnja nije donijela neke pretjerane novine, osim što je trebala ispraviti neke pogreške. Tako je npr. riješen problem prevelikog zračenja iPhonea 12 u Francuskoj.

Međutim, korisnici iPhonea koji su ujedno i korisnici nekog vozila koji dolazi iz General Motorsa, nakon iOS 17.1 nadogradnje susreli su se problemom. Radi se o problemu s bežičnim punjenjem u vozilima ove kompanije.

Naime, korisnici prenose da se telefoni nakon nekoliko sekundi jednostavno prestanu puniti i da se ekran ‘zaledi’. Korisnici navode da su isprobavali različite metode rješavanja problema, uključujći ponovno pokretanje telefona, ali problem i dalje postoji.

Za razliku od vozila GM-a, vozila BMW imaju problem i sa NFC-om, koji na svu sreću kod vozila GM-a funkcioniše bez problema.

Jedan od korisnika je nakon pritužbi drugih, naveo da je sretan što zna da samo nije on pogođen pomenutim problemom. On je naveo da trenutno koristi iOS 17.1.1 nadogradnju i da je preuzeo sva ažuriranja otkako je kupio telefon 10.08.2023. godine.

Neki korisnici su čak odvezli svoja vozila u servisni centar, sumnjajući da je problem s njihovim vozilima. Međutim, to nije slučaj.

Pritužbe korisnika prenesene su Appleu, ali iz američke kompanije još se nisu oglasili povodom ovog problema. Očekuje se da će Apple uskoro novom nadogradnjom riješiti problem.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx