Koje iznenađenje! (VIDEO) – Fire TV Stick 4K Max recenzija

Na gotovo svaku našu recenziju bilo kakvog Android TV Boxa, doslovno vrištite u komentarima „ISPROBAJTE FIRE TV STICK“… i da to prestanete komentirati, evo nas gdje jesmo. Ovo je Amazon Fire TV Stick 4K Max recenzija te ste bome bili u pravu.

Do sada, TV Boxove smo uvrštavali u one koje odlično vrte legalni i certificirani sadržaj, te u one koje su bolje za IPTV i one malo manje legalne servise. Svi uređaji koji su odlično mogli oboje su bome i koštali, ali ne i ovaj.

Amazon Fire TV Stick 4K Max ima poprilično basnoslovan naziv, ali ga je uvelike i zaslužio. Ipak, za razliku od video recenzije, pisanu ću početi prvo negativnim stvarima. Ako njegove nedostatke izdržite, iznenadit će vas svojim mogućnostima

Za početak, Fire TV Stick se nešto teže pronalazi na našim tržištima jer za iste nije ni namijenjen. Upravo zbog toga, dobro učite engleski jezik jer jezika naše regije nema kako na kutiji i uputstvima, tako ni na sučelju.

Uz to, virtualni asistent Alexa kojeg Fire TV Stick 4K Max ima također ne razumije baš najbolje kada joj kažete „Nevista, de prebaci kanal živa bila!“ i slične stvari jer je također samo na engleskom jeziku.

Interne memorije baš i nema na pretek (6GB dostupno od 8GB ukupno), a nema ni dodatnih utora pa mu nećete proširiti memoriju, a onu koju vam nudi ćete pažljivo iskorištavati. Fire TV Stick 4K Max nema ni Google Play trgovinu pa aplikacije preuzimate s Amazon trgovine, ili direktno preko Internet preglednika (preuzimanje .apk datoteka jer ipak vrti Android).

Ako ste preživjeli sve ovo, vjerujte da Fire TV Stick 4K Max i dalje ima itekako što za ponuditi. Na oglasnicima košta oko 65 Eura što nije previše (pogotovo ako nemate već SmartTV). U pakiranju ćete pronaći sam Fire TV Stick, Bluetooth daljinski, paket baterija, HDMI produžetak tako da vam sam stick ne prekrije ostale ulaze u televizoru, MicroUSB kabel i strujni adapter jer ga ipak treba i napajati.

Nakon unboxinga, Fire TV Stick nudi uglađeno (iako malko natrpano) sučelje i par predinstaliranih aplikacija među kojima su YouTube te Amazon Prime Video. Nakon postavljanja (i instaliranja ostalih aplikacija po potrebi), prvo što ćete primijetiti je brzina. Fire TV Stick 4K Max jednostavno leti u radu te iako mu multitasking nije jača strana, brzinom podsjeća na većinu Appleovih proizvoda.

Na njih podsjeća i u svemu što se tiče multimedije jer žvače 4k 60FPS videe, Kodi na njemu jednostavno leti te brzo prebacuje kako programe, tako filmove i serije te se sam Fire TV Stick, unatoč svom imenu, ne pregrijava čak ni u Mostaru (gdje su temperature već danima duboko zagazile u teritorij 30-tih).

Bluetooth daljinski je malen, ne prelagan (što je zapravo pozitivno u tom području) te kako ne ovisi o infracrvenim valovima, radi kako god ga okrenete. Igre na Fire TV Sticku i nećete baš igrati, no ako koristite neki od streaming servisa za igre, sve će ovdje funkcionirati besprijekorno te ćete na njega lako spojiti i Bluetooth džojstik.

Kako Fire TV Stick 4K Max ima sve potrebne certifikate, Disney+, HBO, Hulu, Netflix i ostali servisi rade ne samo u FHD rezoluciji, nego i u 4k rezoluciji. Amazonov Prime Video servis nema baš šaroliku ponudu (pogotovo na našim prostorima u čemu može pomoći i sponzor video recenzije) pa onih 30 besplatnih dana čuvajte za vremena kada vam je baš…ali baš dosadno.

Podržava i HDR10 te Dolby Atmos što će (ako posjedujete TV koji ih ima) dodatno pojačati audiovizualno iskustvo i to značajno.

Za kraj, iako je ograničen i minijaturan, što se multimedije tiče, Amazon Fire TV Stick kombinira pozitivne strane obaju vrsta Android TV boxova koje smo do sada recenzirali što je za svaku pohvalu. Vjerujemo da upravo većina korisnika za svoj televizor upravo i traži stvar koja razvaljuje u svemu što Fire TV Stick radi kao od šale te dodatne opcije, proširiva memorija, Android gaming i ostali dodaci, mnogima nisu ni potrebni. A ako ste takvi, ovo čudo za TV je možda upravo za vas!

Amazon Fire TV Stick 4K Max – Video Recenzija

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Ante

Može li se preko Fire Tv sticka instalirati maxtv to go?

Dejan

može i radi samo treba instalirati apk preko browsera

2
0
Pogledaj komentare ili komentirajx