Nadolazeći HTC Nexus telefoni mogli bi imati zaslone osjetljive na jačinu pritiska

Puno je priče u zadnje vrijeme oko toga hoće li HTC praviti nove Nexus telefone, ali i oko Force Touch tehnologije (Apple je zove 3D Touch). Iz tog razloga nije ni najmanje začuđujuće da su se te dvije priče jednom morale “sudariti”, a to se upravo jučer dogodilo. Naime, na Weibo-u je navodni industrijski insider objavio podatak da mnogi proizvođači već rade na pametnim telefonima sa zaslonima osjetljivim na jačinu pritiska.

Za Meizu već znamo da rade na tome jer je potpredsjednik kompanije objavio screenshot koji pokazuje efekte jačeg pritiska na zaslon. Po ovim jučerašnjim informacijama u to društvo su se pridružili Xiaomi, Oppo, Vivo ali i HTC koji bi navodno tu tehnologiju trebao implementirati na nadolazećim Nexus telefonima. Budući da će biti na Nexus telefonima jasno je da Google radi na tome da u Android ugradi nativnu podršku za Force Touch, što će sigurno mnogim proizvođačima olakšati posao. Trenutno nema neke velike koristi od te tehnologije i upotrebljivost joj je ograničena ali se mnogi nadaju da će sa većom raširenošću porasti i njena korisnost.

Mi se novim tehnologijama uvijek radujemo pa se iskreno nadamo da će proizvođači, ali i razvijatelji aplikacija, ubrzo pronaći zanimljive načine za upotrijebiti ove zaslone osjetljive na jačinu dodira. Do sada nismo impresionirani.

Izvor 1, Izvor 2

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx