Na svijetu se nalazi milijardu aktivnih Apple uređaja

Apple-ov kvartalni izvještaj je stigao, a sa njim standardno i vrtoglavo visoke cifre o kojima drugi proizvođači mogu samo sanjati. Tako je Apple objavio da je u prošlom fiskalnom kvartalu, koji se može razlikovati od “standardnog” kvartala,  ostvario 79.5 milijardi bruto prihoda. Od toga je ukupna dobit iznosila nevjerovatnih 18.4 milijardi. Ipak to je tek maleni rast u odnosu na isti kvartal prošle godine – ove godine u tom razdoblju je prodano 74.8 milijuna uređaja, dok je prošle godine prodano 74.5 milijuna. Iz Apple-a su već najavili da će sljedeći kvartal biti prvi kada će imati pad u odnosu na isto razdoblje godinu prije, ali i da očekuju da će se prodaja opet popraviti u drugom dijelu godine. Sljedeći izvještaj je u 4. mjesecu i biti će to prvi put od kada je predstavljen iPhone da će Apple zabilježiti pad.

Kako u Apple-u vole velike cifre objavljen je još jedan zanimljiv podatak – na cijelom svijetu trenutno je jedna milijarda aktivnih Apple uređaja. Pretpostavljamo da je većina toga iPhone i iPad, ali sigurno da i MacBook-ovi i ostali uređaji tu imaju značajan udio. Apple je naravno sve utrpao pod jedan koš pa ne možemo sigurno znati. U svakom slučaju impresivne brojke iz kojeg god kuta ih pogledali.

Izvor 1, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx