MIUI – Najbolje mogućnosti Xiaomijevog Android skina! (VIDEO)

MIUI savjeti i trikovi

MIUI (čita se kao Me You I)  je jedna od najtežih i najpopularnijih modifikacija Androida ikada. Svoj život počeo je kao custom ROM na kineskom jeziku, a razvio ga je tada potpuno novi startup nazvan Xiaomi Tech. Popularnost roma brzo je eksplodirala i u jednom trenutku MIUI je praktički bio miljenik custom ROM zajednice. Prolaskom vremena i rastom Xiaomi-a MIUI je postajao sve bolji i bolji, ali popularnost u custom ROM zajednici je neizbježno opala. Ne toliko radi samog roma, koliko radi općenitog manjka interesa za modificiranje telefona (barem u odnosu na “najbolje” dane). Custom ROM zajednice jednostavno nisu što su nekada bile.

MIUI

No pad takvih zajednica nije današnja priča. Današnja priča je MIUI. Mnogi ga i dalje zamišljaju kao Android kopiju iPhone-a i kao skin koji donosi određenu dozu “težine” sa sobom. Pod težinom se najčešće podrazumijeva veće zauzeće memorije, usporavanje, veća količina bloat aplikacija i slične lijepe stvari. Čak i u prvim danima ta priča “nije pila vodu”, a sada kada je MIUI  dogurao do verzije 9.5 djeluje još dalje od istine. MIUI donosi toliko zanimljivih i korisnih stvari da nije teško zamisliti zašto ga mnogi preferiraju pored svih drugih verzija Androida.

Video koji smo vam pripremili ispod u kratkim crtama objašnjava osnove MIUI sustava te razne napredne mogućnosti koje nećete pronaći u čistom Androidu. Namjenjen je za one koji ga nikada nisu probali, ali sigurni smo da će i iskusni korisnici pronaći koju zanimljivu informaciju. Zato vas više nećemo zadržavati s tekstom i ispod vam ostavljamo link na video. Dovoljno je samo da kliknete na Play.

MIUI – Najbolje mogućnosti Xiaomijevog Android skina (VIDEO)

Što vi mislite o MIUI i općenito o raznim Android skinovima? Javite nam se u komentarima i na forumu.

Pogledajte još:

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx