Microsoftova Wordflow tipkovnica za iOS ima jako zanimljiv način rada s jednom rukom

Danas se na raznim blogovima i web stranicama pojavila fotografija Microsoftove Wordflow tipkovnice za iOS koja je je  trenutno u fazi beta testiranja. Tipkovnica je specifična po svom načinu rada jednom rukom koja sva slova “donosi” u dohvat palca ali u polukružnom obliku tj. do mjesta koja bi palac trebao ugodno dosegnuti. Na fotografiji je vidljiv način rada za dešnjake, ali navodno ni ljevaci nisu zaboravljeni. Osim klasičnog tipkanja wordflow nudi i pisanje klizanjem prsta od slova do slova kao npr. Swype tpikovnica. Praktičnost ovakvog polukružnog rasporeda moći ćemo provjeriti tek kada je i sami isprobamo.

O ovome smo prvi put imali priliku čuti još prije 4 godine kada je WMPowerUser objavio prve glasine o “Arc” tipkovnici iz Microsofta ali kako o tome dugu nije bilo ni riječi mnogi su to shvatili kao neosnovanu glasinu. Reakcija u Windows Phone zajednici bila je očekivana – mnogi su ljuti na Microsoft što opet stavlja druge operativne sustave ispred vlastitog i što prvo na njih donosi nove mogućnosti. Takav je nedavno bio slučaj i sa Mimicker Alarm aplikacijom za Android koja je razljutila mnoge jer obična Alarm aplikacija u Windows 10 zna raditi nepuzdano.

Što se tiče ove Worldflow tipkovnice iskreno se nadamo da će ova mogućnost biti eventualno dostupna i na Windowsima. Čak je u pripremi i Android verzija koja bi trebala izaći nekoliko mjeseci nakon one za iOS.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx