Bajtbox logo H90

Microsoftov Copilot će vam uskoro davati savjete u igrama

Pomoć u raznim zadacima jedna je od primarnih predloženih funkcija generativnih AI-ova od tvrtki poput Microsofta, OpenAI-ja, Googlea i vjerojatno uskoro Applea. Na nedavnom predstavljanju “računala s umjetnom inteligencijom”, Microsoft je tvrdio da njegov AI, Copilot, može pomoći igračima u određenim video igrama u stvarnom vremenu, ali njegovu učinkovitost u scenarijima stvarnog svijeta tek treba vidjeti.

Dok je ovog tjedna otkrivao svoja nova prijenosna računala Surface pokretana umjetnom inteligencijom, Microsoft je podijelio demonstraciju u kojoj ugrađeni AI Copilot uređaja nudi savjete u stvarnom vremenu u igrama kao što su Minecraft i Sea of ​​Thieves. Čini se da potpuno glasovni digitalni asistent vodi prirodan razgovor i reagira na događaje u igri.

U jednom videu igrač Minecrafta pita Copilota kako napraviti mač. AI može vidjeti koji se predmeti nalaze u igračevom inventaru i sugerira da ipak trebaju prikupiti malo drva ili kamena. Drugi video prikazuje zombije kako napadaju igrača. Kopilot brzo prelazi na uznemireni ton glasa i savjetuje igraču da pronađe sklonište ili izgradi barijeru kako bi ostao izvan njihova dosega.

Naglašavajući naglasak na privatnosti, Microsoft je izjavio da će sve informacije koje Copilot prikupi za pomoć u igri ostati na uređaju. Tvrtka neće prenositi podatke u oblak niti ih koristiti za treniranje AI modela.

Microsoftova glavna zvijezda ovog AI eventa bio je njihov novi Surface laptop. Microsoftov Surface Pro Copilot+ počet će se isporučivati ​​sredinom lipnja, počevši od 999,99 USD. Računalo koristi Qualcommov Snapdragon X Elite procesor za pokretanje Arm verzije Windowsa. Hexagon NPU izvodi AI radna opterećenja.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Bajtbox Gaming je sekcija Bajtbox portala koja je posvećena video igrama, a na njemu možete pronaći vijesti, videe i sve informacije o gaming svijetu.

Društvene mreže

Bajtbox Gaming koristi Globalhost hosting usluge.

0
Pogledaj komentare ili komentirajx