Microsoft VR Kit je odgovor na Google Cardboard – neka ratovi kartonske virtualne stvarnosti počnu!

Nismo sigurni koliko ste upoznati sa Google Carboardom, ali ukoliko niste evo brzo objašnjenje – riječ je o malom VR uređaju napravljenom od kartona i par drugih sitnih dijelova. Nakon što ga sastavite (obično dođe rastavljen) u njega stavite Android mobitel i uživate u najpristupačnijem obliku virtualne stvarnosti.

Microsoft je, po svemu sudeći, također ugledao odličan potencijal u ovome i spremaju se ubrzo izbaciti vlastiti “uređaj” pod nazivom Microsoft VR Kit. Ono što za sada znamo je da će funkcionirati na sličan način kao Google Cardboard tj. u ubacivanjem Lumia telefona u VR Kit. Za sada nije poznato hoće li biti podržani drugi Windows 10 telefoni osim Lumia ili pak i Android telefoni. Poznavajući Microsoftovu otvorenost prema drugim platformama u zadnje vrijeme ni to nas ne bi začudilo.

A kako smo saznali za VR kit pitate se? Otkriven je slučajno na Microsoftovoj stranici koja promovira nadolazeći hackathon u Rusiji (17.10.2015.), a gdje Microsoft poziva developere da dođu sa idejama za VR aplikaciju, i ako budu uspješni dobiti će VR Kit da nastave raditi na aplikaciji.

 

Izvor 1, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx