Microsoft tvrdi da je Windows 11 bolji od 10ke – u tračanju

Microsoft će s vremenom prekinuti podršku za Windows 10, što znači da će sigurnosna ažuriranja biti dostupna samo korisnicima koji su spremni platiti za njih. Iako nas još više od godinu dana dijeli od listopada 2025., Microsoft je već objavio stranicu za podršku s pojedinostima o skorom kraju podrške. Jedan od odjeljaka na toj web stranici objašnjava zašto je Windows 11 bolji od Windowsa 10.

Prema Microsoftu, trebali biste odabrati Windows 11 umjesto da ostanete na Windowsu 10 jer noviji OS ima svježe korisničko sučelje koje je “lakše za oči i jednostavnije za korištenje”, preporuke u File Exploreru i Startu, podršku za pristupne ključeve za bolju sigurnost, Pametnu kontrola aplikacije, bolju podrška za vanjske zaslone, titlove uživo i još mnogo toga.

Najzanimljiviji razlog za promjenu operativnog sustava vjerojatno su tračevi o slavnim osobama. To nije šala—Microsoft to doslovno kaže na svojoj službenoj stranici.

To je prilično zanimljiva izjava, s obzirom na to kako je Microsoft dopustio korisnicima da isključe feedove vijesti u Widgetima nakon poplave pritužbi na nekvalitetne, često čak i štetne priče. Ali hej, ako volite tračeve, dobrodošli u Windows 11. Samo zanemarite činjenicu da je korisničko sučelje “Vijesti i interesi” sustava Windows 10 također puno tračeva o slavnima

Još jedan razlog za nadogradnju na Windows 11 je nadolazeće ažuriranje verzije 24H2 koje će donijeti novo iskustvo pokretano umjetnom inteligencijom i manja poboljšanja, kao što je Recall, HDR pozadine, Wi-Fi 7 podršku , Sudo za Windows, poboljšanu ušteda energije i više.

Zanimljivo, nema riječi o tome koju ćete značajku izgubiti nakon prelaska s Windowsa 10, kao što su Live Tiles i mogućnost postavljanja programske trake sa strane ili na vrh zaslona. Također, trebali biste se pripremiti na manje prikladnu programsku traku i izbornik Start, dosta reklama u operativnom sustavu i druge iritacije.

IZVOR

.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx