Microsoft testira novi mod za štednju baterije na Windowsu

Najnovija Microsoftova verzija za pregled sustava Windows 11 za Insiders in the Canary Channel uključuje mnoštvo promjena i poboljšanja za koje se očekuje da će u skoroj budućnosti biti dostupni općenitim korisnicima. Ažuriranje uvodi zanimljivu novu značajku koja ima za cilj poboljšati energetsku učinkovitost ne samo prijenosnih, već i stolnih računala.

Prema Microsoftovim bilješkama o izdanju , Windows 11 insajder preview build 26002 uključuje način ‘uštede energije’ za koji tvrtka tvrdi da smanjuje potrošnju energije i produljuje trajanje baterije Windows uređaja, iako po cijenu performansi sustava. Zanimljivo, značajka neće biti ekskluzivna za prijenosna računala s baterijskim napajanjem, a bit će dostupna i na stolnim računalima koja obično crpe struju iz zidnih utičnica.

Značajka se može uključiti i isključiti putem ploče Brze postavke na traci sustava, ali korisnici je također mogu konfigurirati da se pokreće automatski kad god uređaj dosegne određeni postotak baterije. Kada je omogućen, način rada za uštedu baterije isključit će određene nebitne pozadinske procese radi poboljšanja energetske učinkovitosti. Značajka će biti dostupna na svim uređajima sa sustavom Windows 11, bez obzira radi li se o prijenosnom računalu, stolnom računalu ili tabletu.

Osim poboljšanog načina rada za uštedu baterije, najnovija verzija uključuje i niz drugih promjena, uključujući podešavanje za koje Microsoft kaže da poboljšava ukupnu izvedbu i brzinu brzih postavki u programskoj traci. Nova verzija također olakšava upravljanje VPN-om u Brzim postavkama dodavanjem split prekidača koji korisnicima omogućuje uključivanje ili isključivanje VPN-a jednim klikom.

Još jedna mala, ali promišljena promjena je dodavanje novog gumba za osvježavanje na Wi-Fi Quick Settings flyoutu koji pomaže korisnicima da osvježe popis dostupnih bežičnih mreža. Tu je i novi indikator za napredak skeniranja koji pomaže korisnicima da pronađu obližnje mreže ako prvo skeniranje ne otkrije željeni Wi-Fi.

Uz gore navedene promjene, nova verzija uključuje nekoliko drugih manjih podešavanja, kao i niz popravaka koji bi trebali poboljšati cjelokupno iskustvo Windows 11.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx