Microsoft Surface Phone nije samo mit!

Ultimativna smartphone/PC mašina, Microsoft Surface Phone nije samo mit i na njemu radi Panos Panay i njegov Surface tim, tako barem tvrde nove glasine koje uglavnom potječu od Daniel Rubina sa Windows Central i njegovih izvora. Daniel se često pokazao kao čovjek sa pravim informacijama tako da smatramo da je velika mogućnost da je ovo istina. U čemu je onda razlika u odnosu na prijašnje glasine vezane za Surface Phone koje su isto potekle od njega?

Daniel je još u 7. mjesecu ove godine prvi put spomenuo da ima informacije da se radi na metalnom Surface telefonu sa Intelovim procesorom. Cilj takve suradnje s Intelom bio bi  da se na smartphone-u mogu vrtiti klasične Win32 aplikacije u Continuum-u. Taj projekat je navodno bio “zaostatak” iz Nokie i Surface tim nije imao ništa s tim. Sada je navodno sve predano u ruke Panos-u Panay-u i njegovom timu, a ciljani datum izlaska pomakao se iz prije očekivanog 5. mjeseca u 8. mjesec ili eventualno četvrti kvartal sljedeće godine.

Panos Panay - šef hardverskog odjela u Microsoftu
Panos Panay – šef hardverskog odjela u Microsoftu

Suradnja sa Intelom i dalje je tu, a znači li to da rade na onome što svi priželjkujemo (“prave” Windows programe u Continuumu) ne možemo znati. Tu ima mnogo dizajnerskih, hardverskih i softverskih prepreka da je teško znati hoće li ta mogućnost dospjeti u finalni proizvod. Nije siguran ni naziv “Surface Phone” i Daniel navodi da ga mnogi od njegovih izvora oslovljavaju kao “Panos Phone”. Također tvrdi da je ovo suma stvari koje zna:

  • Na njemu radi Surface tim
  • Izlazi u drugoj polovici 2016. godine
  • Intel je umiješan u projekat
  • Možda hoće, a možda neće moći vrtiti Win32 aplikacije
  • Datum izlaska vjerovatno će se poklapati sa izlaskom Windowsa “Redstone”

Naše mišljenje? Panos Panay i njegov tim sigurno će odraditi dobar posao s hardverom i više puta su dokazali da znaju kako raditi. Nadajmo se samo da će ih tim koji radi na Windowsima uspjeti pratiti u stopu.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx