Microsoft popravio bug na Windows 11 – ali ne i na Windows 10

Microsoft je izdao ažuriranje za Windows 11 verziju 23H2 kako bi riješio čudan bug koji uzrokuje preskakanje ikona radne površine preko monitora na sustavima s više od jednog zaslona kada se koristi Copilot. Tvrtka je grešku smatrala dovoljno ozbiljnom da primijeni “zadržavanje kompatibilnosti”, što je spriječilo korisnike u nadogradnji na Windows 11 verziju 23H2 ili dobivanje Copilota za Windows.

Prema objavi u službenoj dokumentaciji , ažuriranje na strani poslužitelja dostupno je za računala sa sustavom Windows 11 verzija 23H2 i najnovijim kumulativnim ažuriranjima, koja je Microsoft objavio 9. siječnja 2024. ( KB5034123, broj međugradnje 22631.3007 ). Microsoft je ukinuo obustavu kompatibilnosti 7. veljače, što znači da bi korisnici koji ispunjavaju uvjete sa sustavom Windows 10 i starijim verzijama sustava Windows 11 sada trebali moći ažurirati na verziju 23H2 sustava Windows 11.

Također je vrijedno napomenuti da može proći do 48 sati prije nego što se ažuriranje proširi na pogođene sustave. Stoga, ako vaše računalo s više monitora i dalje ne može pronaći Windows 11 verziju 23H2, pričekajte još nekoliko sati i pokušajte ponovno.

Zanimljivo je da popravak nije dostupan za korisnike Windowsa 10. Microsoft kaže da još uvijek radi na razrješenju za Windows 10 verziju 22H2 i da će osigurati ažuriranje u nadolazećem izdanju.” U međuvremenu, Copilot za Windows 10 na uređajima s više od jednog monitora možda neće biti dostupan.

Microsoft također naglašava da se problem sa ikonama koje skaču pojavljuje samo kada koristite Copilot na računalima s više od jednog zaslona. Ako ste sretan korisnik Windowsa s jednim monitorom, Copilot i Windows 11 verzija 23H2 trebali bi vam biti dostupni bez ikakvih problema ili ograničenja kompatibilnosti.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx