Microsoft objavio minimalne specifikacije za Windows 10 Mobile

Microsoft je na svojoj stranici objavio minimalne speficikacije za novi Windows 10 Mobile, kao i za druge varijante tog sustava (Windows 10 IoT Mobile, Windows 10, Windows Server itd.). Naravno, nama je najzanimljivije ono što se odnosi na pametne telefone budući da je Microsoft uvijek bio “izbirljiv” po tom pitanju.

Minimalni zahtjevi su čak manji od onoga što smo očekivali. Windows 10 Mobile zahtjevat će barem 512 MB RAM-a, zaslon WVGA (480 x 800) rezolucije i 4 GB interne memorije (samo ako je proširivo sa microSD karticom).  Uglavnom slično kao Windows Phone 8.1. Jedina veća novost je to što Bluetooth i akcelerometar više nisu obavezni, kao i to da kamera više ne mora biti minimalno 2 MP (sada može i VGA). Što se podrške za procesore tiče tu su sada i Snapdragon 810, 808, 615, 210 i 208 kao i Intelov X3 Sofia čipset, a naravno podržani su i svi stariji Snapdragon čipseti još od WP 8.0 generacije.

Podržani procesori u Windows 10 Mobile
Podržani procesori u Windows 10 Mobile

Ako vas zanima apsolutno svaki detalj onda svakako bacite pogled na kompletnu dokumentaciju na Microsoftovoj stranici.

 

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx