Microsoft objasnio zašto želi da se s lokalnog računa prebacite na Microsoftov račun

Microsoft u posljednje vrijeme tiho objavljuje dosta vodiča na svojoj službenoj web stranici. To uključuje one o tome kako spremiti, koristiti i upravljati šiframa za Windows 11, kako omogućiti TPM i VBS-powered Enhanced Security Sign-in (ESS) i onu koja govori o prijavama bez lozinke pomoću Microsoftovog računa (MSA).

Govoreći o MSA-u, tvrtka je također objavila još jednu stranicu koja vodi korisnike o tome kako se prebaciti s lokalnog na Microsoftov račun . Međutim, od tog posljednjeg ažuriranja, tvrtka je dodala novi odjeljak koji opisuje suprotno—prebacivanje s Microsoftovog računa (MSA) na lokalni.

Unatoč tome, Microsoft kaže da još uvijek preporučuje MSA preko lokalnog računa s posebnim odjeljkom koji je u međuvremenu dodan ovoj stranici. U novom odjeljku objašnjava se razlika između to dvoje i prednosti koje MSA ima u odnosu na lokalni račun. Microsoft piše:

Važno : Microsoft preporučuje korištenje Microsoft računa, a ne lokalnog računa, prilikom prijave u Windows. Korištenje Microsoft računa u sustavu Windows omogućuje besprijekornu integraciju Microsoftovih usluga, poboljšanu sigurnost i sinkronizaciju na svim uređajima, za razliku od lokalnog računa.

[..]

Glavna razlika između lokalnog računa i Microsoft računa je u tome što je lokalni račun specifičan za jedan uređaj, dok se Microsoftov račun može koristiti na više uređaja i Microsoftovih usluga.

  • Lokalni račun stvara se na uređaju i ne zahtijeva internetsku vezu za prijavu. Neovisan je o drugim uslugama i nije povezan s oblakom. Vaše postavke, datoteke i aplikacije ograničene su na taj jedan uređaj
  • Microsoftov račun, s druge strane, povezan je s adresom e-pošte i lozinkom koju koristite s Outlook.com , Hotmailom, Officeom, OneDriveom, Skypeom, Xboxom i Windowsima. Kada se prijavite na svoje računalo s Microsoft računom, povezani ste s Microsoftovom uslugom u oblaku, a vaše postavke i datoteke mogu se sinkronizirati na različitim uređajima. Također ga možete koristiti za pristup drugim Microsoftovim uslugama

Stranicu za podršku možete vidjeti ovdje na Microsoftovoj službenoj web stranici.

Osim ovih vodiča, tvrtka je također objavila nekoliko stranica za podršku koje se odnose na zahtjeve određenih Windows 11 AI značajki. To uključuje jedan za Paint Cocreator i drugi za AutoSR .

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx