Microsoft nastavlja živcirati korisnike, ažurirat će Windowse “na silu”

Ako još uvijek koristite Windows 10 verziju 21H2, trebali biste se pripremiti za prijelaz na najnoviju verziju OS-a sljedeći mjesec. Microsoft će automatski ažurirati korisnike, čak i ako oni to ne žele, na verziju 22H2 nakon završetka podrške za izdanje 21H2.

13. lipnja, kada stigne sigurnosno ažuriranje za lipanj 2023., izdanja Windows 10 21H2 Home, Pro, Pro Education i Pro Workstation izgubit će podršku, što znači da će prestati primati sigurnosna ažuriranja i ažuriranja za pregled radi zaštite od sigurnosnih prijetnji.

Čak i ako želite nastaviti koristiti Windows 10 21H2, Microsoft će na kraju automatski ažurirati uređaje na 22H2. Nema informacija kada će se ova nadogradnja dogoditi.

Windows 10 verzija 22H2 bit će konačna verzija operativnog sustava, iako će nastaviti primati sigurnosna ažuriranja do 14. listopada 2025. – Enterprise korisnici dobivaju nekoliko dodatnih godina. Svatko tko još uvijek koristi Windows 10 nakon tog datuma vjerojatno će morati nabaviti patch od od third party grupa kao što je 0patch.

Iako Microsoft nameće Windows 10 verziju 22H2 onima koji koriste zastarjelu verziju, više bi volio da ljudi prijeđu na Windows 11.

Tvrtka iz Redmonda prestala je prodavati licence za Windows 10 Home, Pro i Workstation još u siječnju, iako se to odnosi samo na digitalna preuzimanja Windowsa 10 koje su korisnici kupili izravno s Microsoftove stranice. Još uvijek postoji mnogo trgovaca koji prodaju preuzimanja i fizičke kopije, uključujući OEM kopije Home i Pro dostupnih na Amazonu, a mnoga mjesta još uvijek prodaju ključeve proizvoda po niskim cijenama.

Windows 11 dobiva sve veći udio na globalnom tržištu, dostigavši ​​rekord svih vremena od 23,01% u svibnju, prema Statcounteru. Ali Microsoft će vjerojatno biti razočaran kada vidi da je njegov najnoviji OS daleko iza Windowsa 10 s udjelom od 73,46%,.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx