Bajtbox logo H90

Microsoft konačno priznao ono što smo sumnjali u vezi PlayStationa 4 i Xbox One-a

Američka kompanija Microsoft napokon je otkrila detalje o prodaji svog Xbox One, koji je direktan konkurent Sonyjevom PlayStationu 4.

Iako se tokom prethodnih godina redovno izvještavalo da je PlayStation 4 daleko popularniji od Xbox One-a, Microsoft se nikada nije službeno oglašavao povodom ovog pitanja. Međutim, sada je američka kompanija konačno otkrila detalje o prodaji Xbox One-a.

Microsoft je priznao da je PlayStation 4 nadmašio njegov Xbox One u prodaji i to dvostruko. Microsoft je podnio dokument brazilskom nacionalnom konkurentskom tijelu, a u ključnom dijelu dokumenta Microsoft je priznao da je Sony nadmašio Microsoft u prodaji konzola prethodne generacije. Naravno, ovdje se misli na Xbox One i PlayStation 4.

Gatesova kompanija nije otkrila koliko je tačno prodano Xbox One konzola. Međutim, Sonyjev posljednji prijavljeni broj prodaje PlayStation 4 konzole je otprilike 117,2 miliona. Ako je Microsoft bio tačan kada je rekao da je Sony prodao dvostruko više PS4 od Xboxa One, to znači da je američka kompanija prodala oko 58,6 miliona Xbox One konzola.

Postoji nekoliko razloga za relativno slabu prodaju Xbox One-a. Microsoft je imao katastrofalan potez u vezi korištenja ove konzole, kojim je u prevodu navedeno da će igre na CD-ovima praktično postati beskorisne nakon početne instalacije. Naravno da fanovi Xboxa nisu bili oduševljeni ovakvom odlukom, što je uveliko pomoglo Sony-u, koji je spreman dočekao grešku glavnog rivala i PS4 je letio s polica.

Microsoft je vrlo brzo promijenio takvu politiku, ali šteta je već bila učinjena i znatan broj korisnika izgubili su upravo tim potezom. Ipak, na kraju je Microsoft pretvorio Xbox One u konzolu koju vrijedi kupiti.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Bajtbox Gaming je sekcija Bajtbox portala koja je posvećena video igrama, a na njemu možete pronaći vijesti, videe i sve informacije o gaming svijetu.

Društvene mreže

Bajtbox Gaming koristi Globalhost hosting usluge.

0
Pogledaj komentare ili komentirajx