Microsoft je prodao samo 4.5 milijuna Lumia telefona u Q4 2015. Surface sve bolji!

Svi smo znali da je stanje sa prodajom Lumia telefona loše u zadnje vrijeme ali nismo se nadali baš ovolikom padu. Microsoft je objavio rezultate prodaje za zadnji kvartal 2015. godine (njihov drugi fiskalni kvartal) i otkriveno je da je prodano svega 4.5 milijuna Lumia telefona.  Da bi shvatili koliko je to mala cifra za ovog diva iz Redmonda usporedite to sa Apple-om koji je u zadnjem kvartalu prodao gotovo 75 milijuna komada.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine to je pad od čak 57%. Ove godine realno nije bilo ni privlačnih Lumia telefona u mid-range i high-end segmentu. Zapravo, nije ih bilo nikako. Tek pred kraj godine u prodaju su pušteni Lumia 950 i Lumia 950 XL koji nisu nikoga pretjerano oduševili, ali nisu ni imali vremena prodati se u više komada.

Panos Panay i njegov Surface tim su sada preuzeli odjel za mobilne telefone pa možda budućnost bude svjetlija jer njima dobro ide. Prihodi od Surface uređaja bili su 1.35 milijarde USD u zadnjem kvartalu što je rast od velikih 29% u odnosu na prošlu godinu. To je više nego što su predviđali i analitičari sa Wall Street-a. U Microsoftu govore da su za to najviše zaslužne dobre prodaje Surface Book-a i Surface Pro 4 .

Surface Pro 4 i Surface Book
Surface Pro 4 i Surface Book

Ukupni prihod Microsofta u zadnjem kvartalu 2015. bio je 25.7 milijardi USD. Unatoč tome što je to pad od 1.6% u odnosu na Q4 2014. i tu su premašili očekivanja analitičara koji su očekivali 25.26 milijardi USD što je rezultiralo rastom cijene dionica Microsofta za čak 4.22%. U trenutku pisanja ovog članka cijena dionice bila je 54.25$.

Izvor 1, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx