Merc: Želite još bolje performanse automobila? Ok, plaćajte 1.200 dolara godišnje

U posljednje vrijeme svjedoci smo toga da proizvođači električnih automobila neke funkcije na automobilu naplaćuju na godišnjem nivou. Sada Mercedes podiže pretplatu na potpuno novi nivo.

Za nove električne modele Mercedes EQ, kupci će morati da plaćaju godišnju pretplatu od 1.200 dolara + porez, kako bi imali priliku iskustit sav potencijal svog automobila.

Tako Mercedesova online prodavnica nudi pretplatničku uslugu „Acceleration Increase“ za sve EQ modele. Kako navodi njemačka kompanija, godišnja naknada, odnosno pretplata, povećava maksimalnu snagu motora i istovremeno povećava ukupne performanse. Tako se navodi da će se ubrzanje od 0-60 mph poboljšati za oko jednu sekundu, a pored toga, poboljšat će se i ukupne karakteristike električnog motora. Dodatne performanse otključavaju se aktiviranjem dinamičkog načina vožnje.

Ovo su modeli na kojima je dostupna pretplata za ubrzanje i koja je vrsta ubrzanja:

  • Mercedes-EQ EQE 350 4MATIC (sa 288 konjskih snaga na 349 konjskih snaga/0-60 mph od 6,0 ​​do 5,1 sekundi)
  • Mercedes-EQ EQE SUV 350 4MATIC (sa 288 konjskih snaga na 349 konjskih snaga/0-60 mph od 6,2 do 5,2 sekunde)
  • Mercedes-EQ EQS 450 4MATIC (sa 355 konjskih snaga na 443 konjske snage/0-60 mph od 5,3 do 4,5 sekundi)
  • Mercedes-EQ EQS SUV 4MATIC (sa 355 konjskih snaga na 443 konjske snage/0-60 mph od 5,8 do 4,9 sekundi).

Ova vijest dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što se BMW suočio s oštrim kritikama zbog toga što je uveo pretplatu za određene opcije, kao što je grijanje sjedišta itd. BMW Sjeverne Američke suočio se s tolikim brojem kritika javnosti da je morao objaviti službeno saopštenje u kojem je pokušao opravdati svoj potez.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx