Mediatek-ov Helio P10 pokretati će više od stotinu uređaja

Prošla godina bila je fantastična za MediaTek. Qualcomm-ovi problemi sa zagrijavanjem dali su im prostora u high-end i mid-range segmentu, a odlične cijene čipseta u low-end segmentu. Zlatni primjer toga je MT6753 procesor koji je na tržištu bio dostupan po višestruko nižoj cijeni od Snapdragona 615 a nudio je identične,a u nekim slučajevima i bolje performanse. Samim time bio je jako popularan odabir kod kineskih proizvođača. Nadolazeći Helio P10 nasljednik je tog čipseta a po svemu sudeći i njemu će jako dobro ići.

Iz Fudzille tvrde da im je MediaTek potvrdio da će se Helio P10 nalaziti u preko stotinu pametnih telefona. Riječ je o uistinu impresivnoj brojci koja će s vremenom vjerovatno još više porasti. Navodno i Helio X20 procesoru dobro ide ali nisu dane konkretne brojke.

Helio P10 ima osam jezgri na taktu od 2.0 GHz, a za grafički dio posla brine se MALI T860 MP2 na 700 MHz. Na papiru je riječ o velikom pomaku u odnosu na MT6753 pa jedva čekamo da i sami provjerimo o kolikom je napretku riječ.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx