Mali iPhone zvati će se iPhone 5SE i doći će sa A8 procesorom i 8 MP kamerom?

Od kada se u prodaji pojavio prvi “veliki” iPhone (iPhone 6) ne prestaju nagađanja o potencijalnom modelu sa manjom dijagonalom zaslona. Do sada smo čuli toliko toga da bi bilo suludo sve ponavljati ali ova najnovija glasina djeluje malo pouzdanija nego dosadašnje jer dolazi od svima nam poznatog 9to5Mac-a.

Naziv iPhone 5se je navodno odabran jer se radi o “pojačanoj” verziji standardnog iPhone-a 5S. Dugo se pričalo o 7C i 6C kao potencijalnim nazivima ali očito je da Apple “mališu” želi što više distancirati od svoje uobičajene ponude. Kodno ime koje se za 5se koristi u Apple-u navodno je N69. U odnosu na iPhone 5S najveće pojačanje biti će A8 čipset i H8 koprocesor koji smo imali prilike vidjeti u iPhone-u 6 i iPhone-u 6 Plus. S

tražnja kamera bi trebala biti rezolucije 8 MP, prednja 2 MP, a softver će podržavati “live photos” tzv. žive slike koje su predstavljene sa iPhone 6S. Obje kamere biti će identične onima na iPhone-u 6. NFC je također ubačen u priču a pretpostavka je da je to radi Appleovih planova da proširi Apple Pay na tržišta u razvoju.

Ako ste se kojim slučajem nadali 3D Touch-u ništa od toga iako su šanse za to ionako bile male. Ako ništa navodno će brušeni rubovi biti zamjenjeni zakrivljenim staklom pa će barem po nečemu podsjećati na iPhone 6 – barem tako tvrde sa 9to5Mac.

Očekuje se da će iPhone 5SE biti službeno predstavljen nekada u 3. mjesecu, a dostupan u prodaji tijekom 4. mjeseca u srebrnoj, sivoj, zlatnoj i “Rose gold” boji. Sjetimo se da je i prije nekog vremena procurio slajd sa prezentacije kineskog operatera Docomo koji je prikazivao iPhone 5SE u prodaji 4. mjesecu. Hoćemo li napokon (opet) dobiti maleni iPhone? Sve je izglednije da hoćemo.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx