Lumia 520 i dalje je najpopularniji Windows smartphone! Windows 10 na 10% udjela

AdDuplex je objavio svoje najnovije podatke iz svijeta Windows Phone-a tj. Windows Mobile-a i ima nekoliko zanimljivih podataka. Prvi je svakako onaj što smo naveli u naslovu a odnosi se na činjenicu da je Lumia 520 i dalje najpopularniji Windows telefon unatoč poznim godinama. Lumia 520 predstavljena je još prije 28 mjeseci, a činjenica da je i danas toliko zastupljena više govori o kvaliteti tog telefona nego o ne baš impresivnim nasljednicima. Možda živi dokaz da nije uvijek dobro praviti dobre low-end telefone – nećete uspjeti prodati nasljednike u sljedeće dvije generacije :-). No, šalu na stranu idemo vidjeti što još ima u ovim podacima.

Svakako treba spomenuti da je Lumia 520 u odnsu na prošli mjesec pala za 1.1%, pa nije sve tako crno. Poslije Lumie 520 na ljestvici popularnosti tj. zastupljenosti slijede Lumia 535 sa 11.7 % udjela, Lumia 630 sa 8.6% udjela, Lumia 635 sa 7.4% udjela itd. Lumia 950 i Lumia 950 XL još se ne nalaze na popisu a AdDuplex krivi visoke cijene uređaja. Kompletan popis pogledajte u grafikonu ispod.

adduplex-jan2016-devices-global

Znakovit je događaj i opasno približavanje Windowsa 10 udjelu od gotovo 10% (9.5% da budemo točni). Budući da je Windows Phone 8.0 ostao na 8.4% to znači da je Win 10 sada na drugom mjestu po zastupljenosti. Ispred njega je naravno samo Windows Phone 8.1 koji je sada na 77.7%. U odnosu na prošli mjesec to je zanemarivi pad od 0.01%. Toliko mali pad WP 8.1 znači da je rast Windowsa 10 bio zahvaljujući prodaji novih uređaja (Lumia 950, Lumia 950 XL, Lumia 550), a ne toliko zbog novih Insidera.

adduplex-jan2016-os-global

Za kraj još samo spomenimo da Microsoft/Nokia uređaji očekivano dominiraju u Windows ekosustavu sa gotovo 97% udjela.

adduplex-jan2016-manufact

Izvor 1, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx