Lollipop na četvrtini Android uređaja, a Marshmallow prvi put na listi

Novi je mjesec, a to znači da je Google opet objavio udjel svih verzija Androida na svim aktivnim uređajima koji su spojeni na Play Trgovinu do kraja 10. mjeseca. Prošli mjesec smo prvi put posvjedočili prelasku Lollipopa iznad 20%, a ovaj put imamo priliku i vidjeti ulazak Androida 6.0 Marshmallow na popis. Naravno, Marshmallow je tek nedavno izašao tako da od velikog udjela ništa – sjedi na 0.3%.

Lollipop je, nimalo iznenađujuće, u odnosu na prošli mjesec porastao za 2% tj. sa 23.5% na 25.6% i sada se nalazi ukupno na 1/4 svih aktivnih Android uređaja. Kitkat je opao sa 38.9% na 37.8%. Promjene udjela ostalih verzija su toliko sitne da ih možemo zanemariti.

Udjel androida u 10. mjesecu 2015

Situacija je jako šarena, pogotovo kada je usporedimo sa iOS-om, pa čak i Windowsima (Mobile). Ne vidimo znakove da bi se bilo što po ovome pitanju moglo promjeniti u bližoj budućnosti.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx