LG ove godine neće proizvoditi novi Nexus telefon

Nakon tri generacije Nexus telefona (Nexus 4, Nexus 5 i Nexus 5X) LG je ove godine odlučio da neće proizvoditi novi Nexus uređaj. Tako barem tvrdi glasnogovornik kompanije koji je na MWC-u u Barceloni prisutnim novinarima objasnio da se LG mora više fokusirati na vlasititi brend, a mi bi se složili s tim. Iako je Nexus program dobar za proizvođače (a pogotovo kupce) to je ipak brend koji se veže uz Google. Biti dio njega svakako može donijeti popularnost (pitajte samo HTC) ali prodajni rezultati LG telefona prošle godine doista pokazuju da LG treba malo više ulagati u vlastite telefone.

LG je “u potpunosti sretan” odnosom sa Google-om i radiom na Nexus telefonima ali projekat zahtjeva previše resursa. Novi LG G5 djeluje kao jako zanimljiv uređaj sa zanimljivim dodacima pa vjerujemo da će dosta resursa ići tamo, kao i u drugi flagship na jesen.

Trenutne su glasine da HTC radi na dva nova Nexus uređaja ali nema još nikakvih potvrda. Može se lako dogoditi da još netko uskoči u igru.

Osim preskakanja Nexusa ove godine glasnogovornik je najavio i povratak otkazanog LG Watch Urbane 2nd Edition koji je u 11. mjesecu povučen iz prodaje nakon samo tjedan dana na policama (zbog problema sa zaslonom). To bi se trebalo dogoditi u drugoj polovici godine.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx