LG Nexus 5X ipak će doći sa 2 GB RAM-a?

Žao nam je fanovi Nexusa ali sve je vjerovatnije da će novi Nexus 5 ipak doći sa “samo” 2 GB RAM-a. Iako su mnogi očekivali 3 GB, što je danas valjda nekakav minimum za flagship telefon, već sa dva različita mjesta imamo informacije koje govore suprotno.

Prije par dana Nexus 5x se greškom pojavio na Amazonu gdje je u specifikacijama pisalo da uređaj dolazi sa svega 2 GB RAM-a. Mnogi su, valjda u nevjerici, odbacili tu informaciju smatrajući je greškom. Priznajemo, čak smo i mi “krivi” za taj zločin. I taman kad smo se vratili lijepome uvjerenju da ćemo ipak imati 3 GB RAM-a na zemlju nas je spustio Geekbench. Naime, u Geekbenchovoj bazi pojavio se LG bullhead (kodno ime LG-ovog Nexusa) gdje se jasno vidi da će uređaj doći sa 2 GB RAM-a. Što je najgore ni rezultat nije pretjerano impresivan i svega je za 10-ak posto bolji od dvije godine staroga Nexusa 5. Single core rezultat je blizu LG G4 (koji koristi isti Snapdragon 808 procesor), ali multicore je debelo lošiji od G4 pa vjerujemo da je ovdje u pitanju još neoptimiziran softver i da će se to riješiti do izlaska uređaja.

Nexus-5X-benchmark

Opet, ako ima istine u svemu ovome, znači li to da ćemo opet imati Nexus prisupačne cijene? Mi se iskreno nadamo da je baš to slučaj.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx