LG navodno uskoro kreće s prodajom iPhonea u Južnoj Koreji

Južnokorejski tehnološki div LG početkom četvrtog mjeseca prošle godine obavijestio je javnost da napušta poslovanje s pametnim telefonima, a LG je krajem prošlog mjeseca prestao s proizvodnjom telefona. Uskoro će LG-jeve prodavnice biti prazne, bar u onom dijelu gdje bi se trebali nalaziti LG telefoni, no tu bi mogli uskočiti iPhonei.

U Južnoj Koreji LG posjeduje značajan broj trgovina, a Business Korea prenosi informaciju da su LG i Apple u pregovorima da u trgovinama LG-a uskoro za kupovinu budu dostupni Apple iPhonei. Glede telefona nema dileme, no navodno su pregovori „zapeli“ oko prodaje laptopova, gdje navodno LG ne želi prodavati Appleove MacBookove, nego svoje, a naravno da je Apple protiv toga.

Na kraju izvještaja se prenosi da konačna odluka još nije donesena, no gotovo je sigurno da će iPhonei u skorijoj budućnosti biti dostupni za kupovinu u LG-jevim prodavnicama širom Južne Koreje. U tom smislu, Apple bi zabilježio veliko proširenje prodajnih mjesta, jer LG ima više od 400 LG Best Shopova u Južnoj Koreji.

iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro

Osim što će vjerovatno biti dostupni u LG-jevim trgovinama, Apple nastoji i na drugi način privući vlasnike LG telefona. Apple će tako program razmjene LG telefona za iPhone telefone započeti 25.09.2021. godine, a korisnici LG 4G i 5G telefona moći će u zamjenu i doplatu uzeti iPhone 12 ili iPhone 12 mini.

Tvornica LG Electronics u Vijetnamu, u kojoj se proizvodila većina telefona iz LG-a, krajem prošlog mjeseca prestala je s proizvodnjom te vrste uređaja, te će se uskoro prebaciti na proizvodnju kućanskih aparata. Ova je tvornica u Haiphongu osnovana 2015. godine, a u njoj se osim telefona proizvode i televizori i drugi kućanski aparati.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx