LG je prošle godine prodao oko 60 milijuna pametnih telefona

Uvijek je zanimljivo znati konkretne brojke kada je u pitanju prodaja velikih proizvođača, a danas je na red došao LG. Iz kompanije su objavili rezultate za četvrti kvartal (Q4) 2015. godine. U tom kvartalu prodano je 15.3 milijuna telefona od čega je gotovo 11 milijuna LTE modela. To je prvi put da je LG u jednom kvartalu uspio prodati preko 10 milijuna LTE modela.

Prihod u zadnjem kvartalu (Q4) je 3.26 milijardi dolara što je pad za 0.4% u odnosu na isto razdoblje 2014. godine, ali i rast od 12% u odnosu na treći kvartal 2015. godine. Za taj rast je uglavnom zaslužna bolja prodaja u SAD-u predvođena sa LG V10 pametnim telefonom.

U cijeloj 2015. godini LG je ukupno prodao 59.7 milijuna telefona. To je tek nešto više u odnosu na 2014. godinu kada je ta brojka bila 59.1 milijun.

Da stvari malo stavimo u perspektivu Xiaomi je prodao preko 70 milijuna pametnih telefona u 2015. Za ostale proizvođače još nemamo godišnje podatke ali usporedbe radi Samsung je samo u trećem kvartalu 2015. prodao čak 83.5 milijuna  telefona tj. za 3 mjeseca (7. 8. i 9. mjesec) prodali su puno više nego LG u cijeloj godini.

Izvor 1, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx